vrijdag 23 februari 2018

Naar Jerusalem

.
De afstand tussen Tel Aviv en Jerusalem is ongeveer 45 kilometer.
We willen eigenlijk wel met de trein, maar het rechtstreekse treintraject is nog niet klaar en nu moet je via het zuiden en dan weer naar het noorden. Maar eerst moet je naar het station en eenmaal in Jerusalem ook weer vanaf het station met de bus naar het huisje. Je doet er uren over. Echt een ommelandse tocht.
Als ik nou gezond zou zijn zou ik het doen, desnoods zou ik gaan liften, maar nee... we gaan heerlijk met de taxi. Die rijdt ons tijdens zonsondergang door een prachtig landschap naar het appartement in de Abraham Lincoln Street dat we van Rami huren. Hij heeft precies getekend waar we er in moeten:

Ik ga even mijn matras uitproberen (ja hoor, duh!) en daarna gaan we de buurt verkennen.
Gelukkig ligt onze straat niet ver van het centrum en gaan we lopend die kant op om iets te eten te scoren. In de Soekh schijnt de beste het tentje van "Lina" te zijn.
Kijk eens, wat een pracht humus! Dit is zo ontzettend lekker!


En zo ziet Lina er aan de buitenkant uit... een echte aanrader.
In de Soekh moet je wel even vragen, maar iedereen kent "Lina"


Na de maaltijd gaan we weer terug naar ons appartement en duiken ieder onze kamer in om een beetje te schrijven en te badderen...
Ik voel me nog steeds niet lekker, maar het gaat wel wat beter. Gelukkig!

4 opmerkingen:

 1. wel heel erg fijn dat jullie samen zijn Das, dat geeft wat geruststelling hé. die humus.... ziet er zó tongstrelend lekker uit... * hapje neem* mmmmmmmmmm zalig:-) heb je wel een soep gemaakt van kikkererwten? ook zo heerlijk

  heb het goed vandaag hé,
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Jerusalem, daar wil ik ook eens naar toe.
  Omstreden en bijzonder
  Gerben Wederkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ander blog, een ander land maar wel dezelfde Marlou ook al heet ze hier Hadassah, als de dochter van 'hoeheetzeookalweer'en Guus de Boer.

  En die arme zoekende bloggers op je 'hoeheethetdaarookalweer'blog?

  Lekker ja de goeie humus.

  KannietwennenAnnettex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Das,
  Dat heeft Rami handig aangepakt. Jullie hoefden alleen de pijlen maar te volgen. Heel verstandig om een taxi te bestellen; dat hebben jullie wel verdiend.
  Kus ♥ kus ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je reageert... ik kijk er naar uit! ❤