.
Het huisje van Elinor ligt midden in het oude centrum van Yaffa. En wij mogen er een paar dagen wonen.
Vroeger was Yaffa (wordt ook wel Yaffo genoemd) een klein vissersplaatsje, maar nu is het helemaal opgenomen in de grote stad Tel Aviv.
Wat ik er heel leuk aan vind is dat heel autenthiek is gebleven.
Smalle straatjes met oude huisjes en nerinkjes en eettentjes. Een heel gemengde bevolking, die vreedzaam met en naast elkaar woont. Co-existance! Precies wat ik voor het hele land zou wensen.
Deze jongen werkt bij ons om de hoek in een tentje, waar ze heerlijke falafel hebben. Lekkerder kan bijna niet!
En dan, om de hoek, één van de beroemdste eethuisjes in Yaffo en omstreken: Dr. Shakshuka.
Een heel grappig donker, rommelig eethuis, waar je dus (onder andere) shakshuka kunt eten
En dat is zo inwijs lekker!
We schuiven aan en vragen aan onze buurvrouw wat zij allemaal aan het eten is... "Breakfast" antwoordt ze. Terwijl het inmiddels al een uur of drie 's middags is.
"Breakfast" is een heleboel schaaltjes met van alles en nog wat en een heerlijke pan shakshuka in het midden. Ik zal je zo het recept geven...
Maar eerst het tentje... een lekker rommelig tentje. Echt leuk!
Ik hou van rommelig...
En dan "the breakfast" met onder andere natuurlijk overheerlijke humus:
En daaarbij de Shakshuka... eigenlijk gewoon eieren in een pittige tomatensaus. Dat eet je met een stuk grof bruin brood:
En wat heb je nodig?
Weet je wat? Klik hier maar even, dat is wel zo makkelijk en laat dan later weten hoe je het vond:
Om een kwart over vier worden we de zaak uit gebonjourd, want de sjabbes begint. En ze moeten klaar zijn met opruimen en schoonmaken voordat de zon onder gaat...
Bete'avon! (eet smakelijk)
Ook heerlijk met pita's, flatbread of Turks brood
BeantwoordenVerwijderenklinkt zalig en ziet er supergezellig uit, ik ga het uitproberen en laat het je weten:-)
BeantwoordenVerwijderennomnomnomnom :-)
wat een gezellige tent
xxx
Shakshuka
19 Femke 1. RECEPTEN Diner Lunch Ontbijt
17 okt
Vandaag is rood… de kleur van Shakshuka! Shak wat? Shakshuka! Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst – met heuul veel kruiden – is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. En lékker dat het is. Wat ook leuk is: Shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner (huh, wat, ja, echt).
IMG_4984kopie
Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook gigantisch veel recepten op het web. Mijn versie is een gevolg van probeersels en een combinatie van verschillende recepten. Lekker pittig, mooi rood: ik vind ‘m heerlijk en ik hoop natuurlijk jullie ook!
Men neme (voor 2 personen):
– 400 gram tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 rode paprika (geel of groen kan ook, als je wat meer kleur in je gerecht wilt)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 flinke hand peterselie
– 3-4 eieren (wij hadden samen genoeg aan 3 eieren, maar wil je er meer dan kan dat ook! Voor mijn part voeg je 6 eieren toe, it’s your party.)
En zo doe je het:
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Neem een redelijk diepe koekenpan of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui even.
– Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.
– Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.
– Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door. Proef vooral tussendoor, als je saus wat pittiger mag, voeg je meer kruiden toe. Is-ie te pittig? Compenseer dan met een theelepeltje suiker.
– And now… for the tricky part
– Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in. Ik breek mijn eitjes eerst in een aparte kom, het ziet er namelijk heel leuk uit als al je dooiers heel blijven 🙂
– Herhaal deze stap voor je overige eieren.
– Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten pocheren. Controleer regelmatig.
– Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over je Shakshuka en serveer in de pan (staat leuk!).
TIP: Je kunt Shakshuka eten met brood, dat vind ik persoonlijk het lekkerst, maar je kunt er ook een salade bij serveren.
Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯✯
Duur: 30 minuten
JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!
VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!
IMG_4955kopie
IMG_4960kopie
IMG_4965kopie
IMG_4991kopie
IMG_4981kopie
Koop hier onze kookboeken:
Volg
oops, sorry ik wilde een hartje plakken
BeantwoordenVerwijderen❤
Alleen van je kleine rondleiding door Yaffa heb ik al genoten en toen had ik nog niet eens over het eten gelezen. Kun je nagaan! Zoveel lekkers op één blog ♥
BeantwoordenVerwijderenDag lieve schat. Zorg goed voor jezelf.